Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, σχετικά με τα προβλήματα στην κατασκευή θερμοκηπίων απο τους παραγωγούς

Μετά από επικοινωνία με παραγωγούς κηπευτικών υπό κάλυψη και Γεωπόνους-Μελετητές της περιοχής μας, ενημερωθήκαμε σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα υποβληθέντα από το 2018 Σχέδια Βελτίωσης για την κατασκευή νέων θαλάμων θερμοκηπίων κηπευτικών καλλιεργειών τα οποία προέκυψαν με την τροποποίηση του σχετικού νόμου, βάσει του οποίου απαιτείται ελάχιστη απόσταση του θαλάμου από τα όρια του αγροτεμαχίου 2,5 μέτρων. Σημειωτέον ότι η τροποποίηση έγινε ένα χρόνο μετά την κατάθεση των Σχεδίων Βελτίωσης και όλες οι σχετικές μελέτες, προϋπολογισμοί, προσφορές, ενοικιαστήρια και εγκρίσεις, υποβλήθηκαν σύμφωνα με τα δεδομένα που ίσχυαν το 2018 όπου και υποβλήθηκαν οι σχετικοί φάκελοι. Συνέπεια της αλλαγής των δεδομένων μετά την τροποποίηση του νόμου, είναι να προκύψουν πολλά προβλήματα με βασικότερο την αδυναμία απορρόφησης των εγκεκριμένων ποσών.
Σε σχετική επικοινωνία του Δημάρχου και της Γενικής Γραμματέα του Δήμου, με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο, δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Από πλευράς Δήμου και σε συνεργασία με τους Γεωπόνους-Μελετητές της περιοχής, προχωρήσαμε στην αποστολή σχετικής επιστολής προκειμένου με το αίτημά μας να πιέσουμε ώστε να προβούν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την άρση του ορίου απόστασης των 2,5 μέτρων. 
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: