Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ

Ανοικτά του κόλπου είναι αγκυροβολημένο το GIULIO VERNE το ειδικό πλοίο που θα βάλει το καλώδιο της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.
Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα παρουσιάζει σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. Καταρχάς, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως. Ακόμη μια καινοτομία συνιστά το γεγονός ότι η πόντιση των υποβρυχίων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος 1.000 μέτρων, γεγονός που καθιστά το έργο τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση Υψηλής Τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο. Επιπλέον, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση του έργου, έχουν ενσωματωθεί σημαντικές καινοτομίες για τη βελτίωση του σχεδιασμού καλωδίων (καλώδια ελαφρύτερα και ισχυρότερα) και πόντισης καλωδίων (μεγαλύτερα σκάφη και βελτιωμένες τεχνικές).
Μόλις δοθεί ρεύμα τον Δεκέμβριο του 2020, η πρώτη διασύνδεση της Κρήτης θα καλύπτει το 34% της απαιτούμενης ενέργειας του νησιού. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η πόντιση του διπλού υποβρύχιου καλωδίου θα ξεκινήσει από την Κίσαμο, παράλληλα, από τις δύο ανάδοχες εταιρείες, Fulgor-Ελληνικά Καλώδια και Prysmian. Η υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020.
Τα υποβρύχια καλώδια κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα συνεχόμενα μήκη, από τα μακρύτερα υποβρύχια καλώδια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα χερσαία καλώδια κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στη Θήβα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: