Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Επειδή υπάρχει τεράστιο μπάχαλο στην πόλη με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και γιατί δεν εφαρμόστηκαν, αλλά και όπου εφαρμόστηκαν γιατί δεν τηρήθηκαν, καλό είναι η δημοτική αρχή να πάρει θέση. Ήδη με την φετινή αναδουλειά και τα μέτρα της κυβέρνησης οι μουρμούρες είναι περισσότερες... μάλιστα δεν είναι λίγοι -ευτυχώς άσχετοι με το θέμα- που κατηγορούν ευθέως μαγαζιά και επιχειρήσεις οτι το μέτρο (αλήθεια ποιο μέτρο) φτιάχτηκε για αυτούς. Φυσικά τα ίδια είχαμε και πριν απο 2 χρόνια όταν οι "άλλοι" κατηγορούσαν τους "άλλους" για το ίδιο θέμα... 
Μιας και κανείς δεν έχει καταλάβει το γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα...πράγμα που δεν δικαιολογείται απο μια δημοτική αρχή... αναρτώ την "Μελέτη κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων" που είναι αναρτημένη στην σελίδα του Δήμου Κισάμου, για να την διαβάσουν και αυτοί ... που την έφτιαξαν.
Κακό προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί με τις πιάτσες, χρόνια τώρα... οπότε είναι καλό κάθε απόφαση που παίρνεται καλή ή κακή να εφαρμόζεται και όχι μεσοβέζικες λύσεις πεζοδρομίου για να τα πηγαίνουμε καλά με όλους...
Κρίμα βέβαια που και ο ΝΕΣΚ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση- άλλο είναι οι προτάσεις του- με αποτέλεσμα και εδώ να υπάρχει μουρμούρα απο τους επιχειρηματίες προς τον σύλλογο. 
Είπαμε όσο παίζουμε τους συγκοινωνιολόγους τόσο ρίχνουμε λάδι στην φωτιά και διχάζουμε τις πιάτσες. Σε μια πόλη δεν μπορεί να υπάρχουν ευνοούμενες επιχειρήσεις ούτε βέβαια μπορούμε να κυνηγάμε φαντάσματα παρελθόντος ή να προσπαθούμε να βοηθήσουμε αδικημένους. Χρειαζόμαστε μια συγκοινωνιακή μελέτη που θα εφαρμοστεί και μάλιστα δίχως μα και μου. 
Δέκα χρόνια πέρασαν με τις εναλλαγές των δημοτικών αρχών και δεν υπάρχει μια ουσιαστική βοήθεια στα μαγαζιά της Κισάμου...Κρίμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: