Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΚΟΝΤΟΥ" ΛΟΓΩ...ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ;

Τελικά η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης ακύρωσε την απόφαση του Δήμου Κισάμου σχετικά με τα μέτρα που είχε πάρει για να στηρίξει τις επιχειρήσεις!!! αλλά και το σύνολο των δημοτών στην περίοδο της πανδημίας. Τρίμηνη αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και τρίμηνη παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων, για το σύνολο των οφειλετών του Δήμου μας, σε ύδρευση και άρδευση.
Η απόφαση της αντιπεριφέρειας που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κισάμου λέει οτι:
 ….., η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και η παράταση της προθεσμίας καταβολής των δόσεων αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοιού COVID-19, τους μισθωτούς των επιχειρήσεων αυτών και τα φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις ανωτέρω επιχειρήσεις και όχι για το σύνολο των οφειλετών του Δήμου.
Επίσης η έκπτωση 20% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής για όλους τους λογαριασμούς που θα βεβαιωθούν εντός του οικονομικού έτους 2020 και θα αφορούν βεβαιώσεις για τέλη ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης ,παραβαίνει τις δ/ξεις των παραπάνω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και της κείμενης νομοθεσίας, καθόσον δεν προβλέπεται τέτοια ρύθμιση.
Οπότε πάμε για ένσταση και δικηγόρο, βέβαια απορία προκαλεί η τυπικότητα του κράτους σε μια εποχή που θα πέσει μεγάλη φτώχεια σε λίγο, αλλά και αν υπάρχουν και άλλες αποφάσεις παρόμοιες σε άλλους δήμους ή μόνο εμείς το διατυπώσαμε λάθος.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: