Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ

Το θέμα της κατάργησης των Λιμενικών Ταμείων είναι εύλογο να έχει προκαλέσει ανησυχία στους δημάρχους των νησιών ιδιαίτερα που δεν έχουν άλλους δρόμους επικοινωνίας εκτός απο τους θαλάσσιους. Έτσι στα Κύθηρα ο εκεί δήμαρχος αγωνιά... σε αντίθεση με μας που όπως όλοι ξέρουμε τις αποφάσεις για το λιμάνι μας συνεχίζουν να τις παίρνουν άλλοι. 
Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έγινε συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στην οποία συμμετείχα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ. Συμμετείχε επίσης ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με το μέλλον των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, που έχουν εύλογα προκαλέσει την ανησυχία πολλών συναδέλφων Δημάρχων.
Ο Γενικός Γραμματέας μας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν πρόκειται επουδενί να αιφνιδιάσει τους Δήμους και ότι επιθυμεί την αναβάθμιση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών στους λιμένες της Χώρας και τον εκσυγχρονισμό του σχετικού πλαισίου. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα δημοσιευθεί ένα κείμενο Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής, επί του οποίου θα υπάρξει διαβούλευση και συζήτηση, προκειμένου να αποφασιστεί μια συνολική στρατηγική λιμένων που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Καλό είναι λοιπόν να ασχοληθούμε ζεστά με το λιμάνι μας ιδιαίτερα τώρα που το μεγάλο λιμάνι του νησιού είναι καθαρά στρατιωτικό. Εμείς είμαστε ένα παράκτιος δήμος αλλά δυστυχώς δίχως πολλές επιλογές επικοινωνίας με τους διπλά μας...ΒΟΑΚ σε κακή κατάσταση, Λιμάνι στα χέρια ξένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: