Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΣ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕ;

Η αλήθεια είναι οτι το περίμενα οτι ο νέος ΒΟΑΚ θα είχε διόδια βέβαια στην περίπτωση μας, που μας άφησε άναυδους και τεχνικά μας κοίμισε (αλαλία), ήταν η επιθυμία μας να ξεκινάει ο ΒΟΑΚ απο την Κίσαμο και να περνά έξω απο την πόλη με παράκαμψη για να καταλήγει στο Λιμάνι. Εκεί είναι η πύλη εσόδου της Κρήτης εξ δυτικών και λογικό να ξεκινάει απο εκεί. 
- Το χατήρι μας το έκανε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε αυτά που περιμέναμε..βέβαια είμαστε και μια περιοχή που δεν έχουμε και πολλές επιλογές (εναλλακτικές λύσεις) ούτε δευτερεύοντες δρόμους για να αποφεύγουμε τα διόδια, κι αν δεν ρίξουν λίγο χρήμα για να φτιάξουν τον παλιό ΠΕΟ μας βλέπω στην μουρμούρα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα μιας και βρισκόμαστε ακόμα στις υποσχέσεις... και ενδεχομένως μια 3ετία να μην φτάνει να δούμε αυτά που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.
Πάντως αντίδραση δημάρχων δεν είδα, κανένας, και λογικό αφού εδώ δεν μπορούμε να καθαρίσουμε ένα ΒΟΑΚ απο τις πέτρες και τα νερά της βροχής, ας πάμε και στα διόδια μπας και αποκτήσουμε ένα σωστό και ασφαλή δρόμο.... τόσα τέλη πληρώνουμε πως θα πληρώσουμε και 3.60 για διόδια σιγά το πράγμα...
Βέβαια υπομονή να γίνει ο ΒΟΑΚ και η παράκαμψη και ότι άλλο μας έχουν υποσχεθεί....και δυστυχώς είναι τόσα πολλά αυτά που μας λείπουν που ενδεχομένως στο τέλος να μην θυμόμαστε τι χρειαζόμαστε περισσότερο!!
Ένα Νέο Λύκειο-ή ΒΟΑΚ με διόδια, μια παράκαμψη ή μια λιμνοδεξαμενή, ένα λιμάνι τη προκοπής ή ένα νότιο άξονα που τόσο ανάγκη έχει η ενδοχώρα; Πολλά αυτά που μας λείπουν που και ένα να γίνει μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με την τόση ανομβρία έργων στην περιοχή μας.....υπομονή και ας κάνουμε το σταυρό μας να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις.
Πάντως αξία θα είχε να ιεραρχήσουμε τα θέλω μας... που ως και τώρα δεν το έχουμε κάνει αλλά απλά οτι μας πουν δεχόμαστε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: