Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΑΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ

Ο Toshei Ishimoto είναι Καθηγητής Τέχνης και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Shizouka της Ιαπωνίας και επισκέφθηκε τα Εννιά Χωριά γα 4 μέρες. Φιλοξενήθηκε στην πανέμορφη Μηλιά του Γιώργου Μακράκη και ήρθε για να δει τον οικοτουρισμό της περιοχής, εξαιτίας βέβαια της Μηλιάς που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 ομορφότερες γωνιές του πλανήτη μας. Ήρθε για να μελετήσει και να δει απο κοντά τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του οικοτουρισμού στην Κίσαμο, στο Ιναχώριο, στα Χανιά.
Ο οικοδεσπότης του Γιώργος Μακράκης επ' ευκαιρίας της επίσκεψης του διοργάνωσε αρκετές συνεντεύξεις με έμπειρους ανθρώπους γύρω από το Ινναχώριο, με τον πρώην δήμαρχο κ. Σταθάκη, τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Πλοκαμιανών, τον αγαπητό φίλο Μανώλη Πλοκαμάκη, με τον Μανώλη Τσουρή (ουδιακάκης) αυθεντία στο ξύλο και πολλούς άλλους. Η ερευνητική του μελέτη θα  δημοσιευθεί τον Μάρτιο του 2020 και καλό είναι να πέσει στα χέρια μας για να δούμε ..τι λέει και αν χρειαζόμαστε ... βελτίωση.
Για όσους αναρωτιέστε πως συνεννοήθηκαν με τον Γιαπωνέζο οι Κισαμίτες να τους πω οτι  ο καθηγητής μιλάει άπταιστα ελληνικά, (καλύτερα απο πολλούς μας) γεγονός που έκανε τη ν κουβέντα πολύ ευχάριστη.
Πληροφορίες και φώτο απο το blog Ιnaxorio.

Δεν υπάρχουν σχόλια: