Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΙΕΥΡΑΣ Νο2

Για την ιστορία της γιορτής μουσταλευριάς που γινόταν κάποτε στην πόλη της Κισάμου στο τότε γνωστό Καστέλι.. πήρα το ακόλουθο μήνυμα απο την κα Ευτυχία Δεσποτάκη-Πευκιανάκη.
"Πρόεδρος του συλλόγου ήταν τότε η Ελένη Προυσαλίδου. Ήμουν κι εγώ τότε στο Συμβούλιο αδιόριστη ακόμη. Είχα μιλήσει μάλιστα με θέμα. "Η Ιστορία της αμπέλου στην πατρίδα μας."
Στο Συμβούλιο Επίσης ήταν η Στέλλα Ξηρουχάκη, Μαρίκα Βιολάκη από Κάτω Καμάρα,η Νίκη Γιακουμάκη..και άλλες. Ο Μούστος για να γίνει η μουσταλευριά ήταν δωρεά του οινοποιείου Προυσαλίδη.
Έγινε στο Ενοριακό Κέντρο του Αγ. Σπυρίδωνα, αλλά φώτο δεν βρήκα !!"
Τελικά μπορεί να βρήκα φωτο εγώ....
Πάντως έμαθα μια πληροφορία ακόμα η εκδήλωση έγινε για 3 συνεχόμενες χρονιές και πάντα αρχές Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: