Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ!


Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο- Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, απέκτησε ένα σύγχρονο λεωφορείο, 40 θέσεων, αξίας 45.000,00€. Ευγενής χορηγία ενός φίλου και συνοδοιπόρου του Ιδρύματος, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
Ο ευγενής αυτός χορηγός ανταποκρίθηκε σε  αίτημα του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου Δ.Σ. του Αννουσάκειου και του Διοικητικού Δντού Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη, όπως προσφέρει εις το Ίδρυμα ένα λεωφορείο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα εις τους εκατό και πλέον τροφίμους του Ιδρύματος όπως διευκολύνονται εις τις μετακινήσεις τους, καθώς όπως σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Στόχος του Αννουσάκειου ήταν και παραμένει η κοινωνικοποίηση των τροφίμων του και η ενεργός συμμετοχή των στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. 
Το λεωφορείο αυτό, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, θα συμβάλλει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή. Βαθιά η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες μας προς τον μεγάλο ευεργέτη και δωρητή, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Χειρονομίες αγάπης όπως αυτή φανερώνουν πως και στους χαλεπούς καιρούς μας υπάρχουν άνθρωποι που με την αρχοντιά, το φιλότιμο και την αγάπη τους κρατούν αναμμένο το καντήλι της ελπίδας και της χαράς, προσφέροντας απλόχωρα από το περίσσευμα της καρδιάς τους σε αναγκεμένους αδελφούς μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως το φωτεινό αυτό παράδειγμα βρεί και άλλους μιμητές. Ο Αγιασμός του λεωφορείου τελέστηκε την παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως εις το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου και εορτάζει το παρεκκλήσιο του, αφιερωμένο εις την Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Συμμετείχαν ο Γεν. Δντής της ΟΑΚ. Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συνδέσμου «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος» κ. Παντελής Κατάκης, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, ως και προσκυνητές της εορτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: