Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο κ. Σταθάκης έχει πλέον χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Έφτασε στο σημείο να εκδώσει στις 28/4/2017 δελτίο τύπου για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο για τα αδέσποτα παραγωγικά ζώα, το οποίο ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένο στην απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης από την σύσκεψη!!! Για την ενημέρωση των δημοτών για το θέμα αναφέρει απλά σε μια φράση ότι «Η συζήτηση κινήθηκε σε εξόχως εποικοδομητικά επίπεδα και υπήρξε πλήρης ενημέρωση επί του θέματος». Ο καθένας με τις προτεραιότητές του και με τον πόνο του.
Λίγες μέρες πριν και στα πλαίσια την άτακτης υποχώρησής του στο θέμα της δακοκτονίας ανέφερε για εμένα «Είμαστε περίεργοι κύριε Μυλωνάκη να δούμε πού θα καταλήξετε και θα κατασταλάξετε» και του απάντησα ότι αυτός είναι δήμαρχος και αυτός πρέπει να κατασταλάξει. Φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε την ουσία της απάντησης. 
Λίγη πίεση δέχτηκε και άρχισε να με αντιπολιτεύεται, διότι προφανώς του αρέσει και του πάει ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς όμως και για αυτόν και για τους δημότες, αυτός είναι ο δήμαρχος και θα μάθει να δέχεται κριτική, ειδικά από αυτούς που έχουν θεσμικό ρόλο να τον ελέγχουν, δηλαδή την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου.
Σχετικά με την σύσκεψη για τα αδέσποτα, μπράβο που γίνονται συσκέψεις, λυπούμαστε που δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε και στεναχωρήθηκε ο δήμαρχος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες την επόμενη φορά. Βέβαια, στις συσκέψεις στις συζητήσεις και στα ευχαριστήρια καλά τα πάμε, ενέργειες και αποτελέσματα δεν βλέπουμε.
Σχετικά με την άλλη σύσκεψη για την δακοκτονία, χαιρετίζουμε την μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα του δημάρχου. Η αλήθεια όμως είναι γνωστή. Αυτός απέσυρε ξαφνικά πέρυσι την Κοινωφελή Εταιρεία του δήμου από το να αναλάβει το έργο, αναστάτωσε το σύμπαν, παραπληροφόρησε δημότες και συμβούλους οργανώνοντας την πλήρη αποχώρηση του δήμου από την δακοκτονία και τελικά η υπευθυνότητα της Αντιπεριφέρειας και οι τοπικές αντιδράσεις του χάλασαν τα σχέδια. Όμως δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την δήλωσή του, ότι απεσύρθη η Κοινωφελής γιατί λέει η δακοκτονία είναι ευθύνη των παραγωγών και ο δήμος θα έχει εποπτικό ρόλο. Προτιμά δηλαδή να μην εκτελέσει την εργολαβία όπως άλλοι δήμοι, λόγω ανικανότητας και ανευθυνότητας, αλλά να έχει τον ρόλο του παρατηρητή και κριτή αυτών που θα αναλάβουν να καλύψουν το κενό που εκείνος δημιούργησε. Και αντιπολιτευόμενος και παρατηρητής ο κ. δήμαρχος.
Τέλος, γιατί ο δήμαρχος που εκδίδει καθημερινά δελτία τύπου επί παντός επιστητού, δεν απάντησε άμεσα στις δημόσιες και έγγραφες καταγγελίες μας για τα κρασπεδόρειθρα που ως δια μαγείας ξεφορτώθηκαν την Τρίτη (25/4/2017) το πρωί, στην πλατεία Τζανακάκη στο Καστέλι, χωρίς μελέτη, χωρίς αδειοδοτήσεις και χωρίς σύμβαση αγοράς; Δεν μπορείτε κ. Σταθάκη να κάνετε μια μελέτη και με νόμιμες διαδικασίες να υλοποιήσετε ένα έργο; Κάνουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι στην κεντρική πλατεία της πόλης χωρίς να υπολογίζουμε νόμους και υπηρεσίες; Έχετε την εντύπωση ότι είστε μονάρχης σε αυτόνομο κρατίδιο;;; Μαζευτείτε και σοβαρευτείτε, έτσι και αλλιώς δεν θα σας περάσει.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην δήμαρχος Κισάμου
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: