Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

4-5 επιχειρηματίες, κάμποσα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, 2-3 περίεργοι ήταν όλοι κι όλοι στην συνάντηση που διοργάνωσε η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου μας για να ακούσει "Πως πήγε φέτος το καρναβάλι".
Και δυστυχώς τα "άκουσε" δίχως λόγο και αιτία... υποβάθμιση, κακώς έγινε εκεί που έγινε, γιατί δεν ρωτήθηκαν, η διαφήμιση δεν ήταν καλή, οι μέγα σπόνσορες δεν χρειάζονται, το καρναβάλι έχει φθίνουσα πορεία και το σπουδαιότερο αν θέλουμε ξανά καρναβάλι να το αναλάβει μια επιτροπή μακρυά από την Κοινωφελή, ίσως και μακρυά και από τον Δήμο.
Γνώμες που ακούστηκαν με πολύ προσοχή από τον πρώην πρόεδρο της Κοινωφελούς και νυν αντιδήμαρχο, κ. Δερουκάκη Μανώλη (ακόμα δεν έχει παραιτηθεί από την Κοινωφελή)
Γνώμη μου είναι οτι η δυναμική της πόλης, των εθελοντών, των καρναβαλιστών, είναι αυτή που είδαμε φέτος. Σαφώς λιγότερος κόσμος από τις άλλες φορές, αλλά σε ένα μικρό δρόμο φουλαριστό. Και ναι ακόμα και γω που ήμουν ολίγον δύσπιστος τελικά το χάρηκα, αυτοί που δεν το χάρηκαν μάλλον ήταν πολύ λίγοι. 
Ξέρω τα μαγαζιά της πάνω μπάντας...έχουν πρόβλημα. Έ τι να κάνουμε; 
Δεν μπορεί να γίνεται πάντα εκεί...Όμως μήπως να το κάνουμε μια χρονιά πάνω και μια κάτω σαν τις παρελάσεις; Μπορεί....
Αλλά για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, το καρναβάλι δεν πρέπει να σταματήσει και είμαι σίγουρος οτι δεν θα σταματήσει όσο γίνεται υπό την εποπτεία του δήμου. Αν το καταλάβουμε αυτό αλλά και με την καρναβαλική επιτροπή στα πράγματα κάθε χρονιά θα είναι καλύτερο. 
Ούτε Πάτρα, ούτε Ρέθυμνο θα γίνουμε, μπορούμε όμως να γίνουμε καλύτεροι με κουβέντα και κατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: