Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό οι τρεις μεγάλοι συνθέτες Βιβάλντι, Σοπέν και Μπαχ έτυχε να ταξιδεύουν μαζί με ένα πλοίο, δυτικά της Κρήτης. Ξαφνικά τους επιτίθεται ένα πειρατικό καράβι, τους πιάνουν και τους φυλακίζουν. Οι πειρατές τους λένε ότι όποιος από τους τρεις καθαρίσει πατάτες θα απελευθερωθεί. Τραβούν πρώτα τον Βιβάλντι και με αυστηρό ύφος του λένε να πάει να καθαρίσει πατάτες. Αυτός απαντάει ότι είναι μεγάλος μουσικός και δεν πρόκειται να πέσει σε τέτοιο επίπεδο. Οπότε τον σκοτώνουν.
Φωνάζουν τον Σοπέν του λένε τα ίδια πράγματα, αυτός απαντάει με τον ίδιο τρόπο, πάει και αυτός. Φωνάζουν τέλος τον Μπαχ του ανακοινώνουν ότι οι άλλοι δυο σκοτώθηκαν γιατί δεν καθαρίζουν πατάτες, του λένε να το κάνει αυτός, όμως και αυτός αρνείται και απαντάει ότι είναι μεγάλος Μουσικός και οτι δεν πέφτει τόσο χαμηλά, οπότε τον σκοτώνουν και αυτόν
Ποιο είναι το συμπέρασμα της ιστορίας μας;
Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: