Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ..... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ !

Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και γεωργοί από δεκάδες χωριά του νομού Ηρακλείου, εμφανίζονται να είναι μπλεγμένοι στη δίνη του μεγάλου σκανδάλου της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που συγκλονίζει την Κρήτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, το Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται να έχει καταβάλει στους επιτήδειους ποσό ύψους 56 εκατ. ευρώ.
Πως έστησαν το κόλπο
Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι νόμιμα δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ ποσοστού 7% επί των τελικών ποσών που εισπράττουν από τα προϊόντα που πουλούν, όπως λάδι, σταφίδες, αρνιά και γάλα. Η επιστροφή γίνεται στους παραγωγούς μετά την κατάθεση και των έλεγχο των τιμολογίων από τα οποία αποδεικνύεται ότι πούλησαν τα προϊόντα τους. Για παράδειγμα ένας ελαιοπαραγωγός που πούλησε λάδι συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, καταθέτει το τιμολόγιο στην Ένωση που επιθυμεί, η συνεταιριστική οργάνωση το καταθέτει στην Εφορία και μετά τη σχετική έγκριση του επιστρέφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 7% της συνολικής αξίας του τιμολογίου, στην προκειμένη περίπτωση 70 ευρώ.
Αυτό ακριβώς το καθεστώς εκμεταλλεύονται χρόνια τώρα κάποιοι επιτήδειοι, «πουλώντας» εικονικά και πολλές φορές πλαστά τιμολόγια σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Από τη μία πλευρά οι έμποροι των τιμολογίων λαμβάνουν υψηλά ποσά και από την άλλη οι παραγωγοί εισπράττουν παράνομα περισσότερο ΦΠΑ από το ποσό που πραγματικά δικαιούνται.
εφημερίδα "Πατρίς"

Μα !!!!!!! γιατί όλα τα "καλά" να συμβαίνουν στα ανατολικά; Τελικά να δείτε ότι πάλι θα βρουν δικαιολογία και θα τα φορτώσουν...στο σύστημα.....στην φτώχεια... στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Βέβαια και μεις πίσω δεν πάμε, αλλά ποιος έχει το κουράγιο να ανοίξει την υπόθεση "Ενώσεις";

Δεν υπάρχουν σχόλια: