Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τρία νέα ιατρικά κέντρα θεμελίωσε στην Κένυα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄. Το ένα από αυτά, στον περίβολο του μεγαλοπρεπούς ναού των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου στην περιοχή Κϊαμάινα, λίγο έξω από την πόλη Νακούρου, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι της Κένυας, το οποίο μάλιστα θα ονομαστεί «Άγιος Θεόδωρος». Στην σεμνή τελετή, οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχτηκαν θερμά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, εκφράζοντας την μεγάλη τους ικανοποίηση για το γεγονός με τραγούδια και χορούς μέσα και έξω από την εκκλησία.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μίλησε προς τους παριστάμενους για την σημασία που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία απ' άκρη σ' άκρη στην αφρικανική ήπειρο για να συμβάλει στην ιατρική περίθαλψη των Αφρικανών πιστών της.

Παράλληλα, στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Ναϊρόμπι, ο κ. Θεόδωρος θεμελίωσε το δεύτερο ιατρικό κέντρο που θα κτιστεί στον περίβολο του ναού για να μπορεί να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής. Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ένας ναός του οποίου η γενική εικόνα μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλεί.
Μία ταπεινή εκκλησία, φτιαγμένη πρόχειρα, στην οποία όμως σύντομα θα ανεγερθεί μία μεγάλη εκκλησία, καθώς επίσης ένα σχολείο και ένα ιατρικό κέντρο.
Για τον λόγο αυτό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο της νέου αυτού ναού, παρουσία του κόσμου που δεν έκρυψε την μεγάλη του ικανοποίηση, χορεύοντας και τραγουδώντας.
Να σημειωθεί ότι στην Μητρόπολη Κένυας, σχεδόν δίπλα από κάθε εκκλησία, έχει δημιουργηθεί σχολείο και ιατρικό κέντρο, όπου παρέχεται ιατρική περίθαλψη, ενώ μεγάλο βάρος δίνεται από τους γιατρούς στον τομέα της πρόληψης και ειδικότερα στην ενημέρωση του κόσμου στην μάστιγα του AIDS.

πηγη:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2570&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: