Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ

Ένας γερμανός που σπούδασε μαθηματικός στην Σκωτια, έγινε καθηγητής πανεπιστημίου και σήμερα ζει στην Κρήτη παράγει την πρώτη ελληνική βιολογική μπύρα. Ο Μπερντ Μπρινγκ σίγουρα άλλαξε ρότα πολλές φορές στην ζωή του. Η μπύρα και η σύζυγος του από τους Αρμενους της Κρήτης, ήταν οι 2 αποφάσεις που του άλλαξαν τη ζωή και δεν το μετάνιωσε. Εν μέσω της κρίσης οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 30%.
Ο κρητικός ζυθοποιός παρασκευάζει την βιολογική του μπύρα με τις προδιαγραφές των γερμανικών νόμων, 7 χρόνια. Πέρυσι πούλησε 250.000 φιάλες δηλαδή 80.000 λίτρα ξανθιάς και μαύρης μπύρας. Κάθε μέρα δοκιμάζει την μπύρα που παράγει.
Για να κάνει το χόμπι του πραγματικότητα ο Μπερντ Μπρινγκ ταλαιπωρήθηκε για 3 χρόνια από την ελληνική γραφειοκρατία. Έτρεχε καθημερινά από το υπουργείο Οικονομίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το τελευταίο χαρτί που του ζητήθηκε πριν πάρει την άδεια λειτουργίας ήταν από το δασαρχείο.
Στην επιχείρηση του εργάζονται 3 υπάλληλοι και η τιμή της μπύρας που παράγει είναι 1 ευρώ και 75 λεπτά το μπουκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: