Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


Έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κισάμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.045.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Νομαρχιακό Μέγαρο.
Συγκεκριμένα ο κ. Αρχοντάκης δήλωσε ότι "υπογράψαμε με την ανάδοχο εταιρεία "ΠΡΑΞΙΣ Τεχνική Α.Ε.", ένα έργο προϋπολογισμού 1.045.000 ευρώ που αφορά αποκατάσταση και βελτίωση οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κισάμου".
Ο κ. Αρχοντάκης επισήμανε, ακόμη, ότι "εφαρμόζουμε μία διαφορετική λογική στα θέματα συντηρήσεως κυρίως του οδικού δικτύου. Η λογική αυτή είναι να προηγείται μία διαδικασία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο. Άρα, όλες αυτές οι παρεμβάσεις όπου δημιουργήθηκε και δημοπρατήθηκε το συγκεκριμένο έργο, προέκυψαν μέσα από συνεννόηση με τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου Κισάμου".
"Το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν αφορά τοπικές βελτιώσεις του πλάτους του καταστρώματος των οδών, αποκατάσταση σταθερότητας πρανών σε σημεία κατολισθήσεων ή διαβρώσεων, κατασκευή τεχνικών έργων πάσης φύσεως όπου περιλαμβάνεται η επέκταση των κιβωτοειδών οχετών και η ανακατασκευή μιας γέφυρας, αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων οδών και αποκατάσταση μεμονωμένων φθορών ασφαλτικών και συμπλήρωση σήμανσης", ανέφερε ο κ. Αρχοντάκης.
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε πως "τα έργα θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους:
α) Καλουδιανά - Χαρχαλιανά- Χορευτιανά - Κουκουνάρα - Καλάθενες- Σηρικάρι.
β) Μαρεδιανά - Αγ. Αντώνιος
γ) Καστέλλι - Λουσακιές
δ) παράκαμψη οδού Καστέλλι - Πλάτανος προς Αγ. Γεώργιο - Κουτσαφτιανά- Λαρδά και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κισάμου και στο Νομό Χανίων γενικότερα".
Καταλήγοντας ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι "το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 9 μήνες, αλλά όπως διαβεβαιώνει και η ανάδοχος εταιρεία θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα".

Το καταλάβατε πιστεύω, όταν υπάρχουν τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι από την γειτονιά μας τι να τον κάνουμε τον βουλευτή;
Τώρα όλα τα έργα είναι νομαρχιακά και δημοτικά, είδατε ποτέ κανένα βουλευτικό έργο;
Μόνο να τσακώνονται πάνω από την κορδέλα ξέρουν.

2 σχόλια:

fotio είπε...

Τα δρομαλάκια που παιρνούν απο τις αυλές και τα χωράφια των Ν.Σ τα γνωρίζουν, το δρόμο που πάει στον Μπάλλο τον γνωρίζουν; Απο εκεί διέρχεται μια απο τις ελπίδες του τόπου που όλο και λιγοστεύουν..και δεν δίνουν δεκάρα..
Δυο ερωτήσεις:Με διαγωνισμό έγινε ή με απ΄ευθείας ανάθεση; και Για το πλοίο έλαβαν γνώση; ή καιέι;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φίλε Γιάννη μην τα μηδενίζεις όλα ! Κάθε δήμαρχος και νομαρχιακός σύμβουλος περνά τα δρομαλάκια απο το χωράφι του αυτό είναι απο ανέκαθεν γνωστό! Το θέμα για τον Μπάλο δεν πιστεύω να φταίει η νομαρχία μάλλον η δημαρχεία φταίει και το ξέρεις πολύ καλά.
Όμως οτι έργο και να γίνεται στην Κίσαμο ειναι καλο εκεί που έχουμε φτάσει!!