Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΜΠΥΡΕΣ.......

Πολλές Κρητικοπούλες εθισμένες απ’ το ποτό, με πολλές συνέπειες στη ζωή και την υγεία τους
Εξάρτηση από το αλκοόλ, δεν έχουν μόνο πολλοί άνδρες αλλά και αρκετές γυναίκες στο Ηράκλειο, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτές, αν και αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού, γεγονός που επηρεάζει όλη την οικογένεια, δεν απευθύνεται σε ειδικούς για βοήθεια.
Τις επισημάνσεις αυτές, έκανε μιλώντας στην “Π” ο υπεύθυνος του Αλκοολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιάννης Μουζάς.
Την τελευταία 7ετία 317 οικογένειες, απευθύνθηκαν στο Ιατρείο και στις 46 περιπτώσεις, το πρόβλημα το αντιμετώπιζαν γυναίκες.
Ο κ. Μουζάς σημείωσε: “Στο σύνολο των 317 οικογενειών με πρόβλημα από το αλκοόλ που καταγράφηκαν, στις 46 περιπτώσεις το πρόβλημα εντοπιζόταν σε γυναίκες και στις υπόλοιπες 251 σε άνδρες. Δηλαδή, η αναλογία γυναικών προς άνδρες με την οποία αναφέρονται στο Ηράκλειο τα προβλήματα από το αλκοόλ είναι 1:5,5 περίπου. Εχει περιγραφεί παρόμοια σχέση ανδρών προς γυναίκες και σε άλλες μεσογειακές χώρες.
Ο γιατρός, τονίζει ότι: “Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι το πρόβλημα των γυναικών με κατάχρηση αλκοόλ, υποεκτιμάται στην Κρήτη, όπως και στην λοιπή Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζουμε, είπε, ότι ενημερώνοντας τον γενικό πληθυσμό σχετικά με το πρόβλημα και τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί για να αντιμετωπιστεί αυτό, μπορούμε να κάνουμε κάτι όλοι μας ώστε να βοηθήσουμε σήμερα, τις γυναίκες αυτές”.
http://www.patris.gr/articles/155823/93531

Δεν υπάρχουν σχόλια: