Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

- Πόσοι από εμάς έχουμε αναλογιστεί αν υπάρχει πραγματική ελευθερία στην ζωή μας ;
- Πόσοι από εμάς έχομε υπολογίσει τα θέλω μας συγκριτικά με τα πρέπει;
- Πόσοι από εμάς, έχομε βάλει το καθήκον μας πάνω από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες;
Απλά ερωτήματα, αλλά όπως καταλαβαίνεται με δύσκολες απαντήσεις. Σήμερα την κοινωνία μας την χαρακτηρίζει η μεγάλη ελαστικότητα, μια μεγαλύτερη ελευθερία λόγου, αλλά και μια τεράστια απάθεια προς τον συνάνθρωπο μας. Η ισότητα των δύο φύλων, η ελευθερία της γνώμης, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων, η προσωπική ελευθερία είναι από τα κερδισμένα μας. Από την άλλη πάλι, ενώ λέμε ότι αυτά κερδίσαμε, εμείς εξακολουθούμε να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας, εξακολουθούμε να είμαστε αιχμάλωτοι ενός συστήματος που συχνά μας αναγκάζει να εγκαταλείπουμε τα αναγκαία μας και τα βασικά μας. Αναγκαζόμαστε για να κάνουμε αυτό που θέλουν και όχι αυτό που πραγματικά θέλουμε. Η ζωή, μας έμαθε ότι με προσπάθεια όλα κερδίζονται και με αγώνες βελτιώνουμε και την προσωπική μας ζωή αλλά και τις συνθήκες διαβίωση μας. Ακόμα μάθαμε (όχι βέβαια όλοι μας) ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει τις δικές του πεποιθήσεις για το σωστό και το λάθος, το αναγκαίο ή μη.
Σε τοπικό επίπεδο τώρα και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι οι συνθήκες διαβίωσης μας δεν είναι οι καλύτερες, πολλά στοιχειώδη πράγματα μας λείπουν, άλλα τα αγνοούμε και μερικά τα παραμερίζουμε για να…..μην βλάψουμε μερικούς. Σήμερα τον περισσότερο καιρό μένουμε απαθείς και αδιάφοροι, προτιμούμε να υποδουλωθούμε και να σκύβουμε την κεφαλή, από το να μην δούμε την αλήθεια, το συμφέρον του τόπου της ζωής και της υγείας μας! Μήπως η σύγχρονη δημοκρατία για μερικούς είναι 1 αρνί και 3 λύκοι που πρέπει να αποφασίσουν για τι φαΐ θα φάνε;
Και αν νομίζετε ότι μιλάω γενικά κάνετε λάθος, απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας;
Ψάξτε να βρείτε αυτά τα απλά πράγματα που κάνουν την καθημερινότητα σας καλύτερη, αυτά που είτε θέλεις ή όχι σε σπρώχνουν να γίνεις λίγο άνθρωπος και αν τα βρείτε τηλεφωνήστε μου; (όχι στο κινητό). Είμαι σίγουρος ότι όσο κι αν ψάξετε στο τέλος θα απογοητευτείτε !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: