Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας : Διαίρει και Βασίλευε;

Κισαμίτες: Ενωμένοι πάντα κερδισμένοι

Πραγματικά μας προβληματίζει η στάση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που ενώ γνώριζαν από τις 5/02/2009 την απόφαση του δικαστηρίου για απομάκρυνση των κεραιών τους, δεν έκαναν καμία ενέργεια. Μήπως απώτερος σκοπός τους ήταν και είναι να στρέψουν τον κόσμο εναντίων όσων πρωτοστάτησαν για την απομάκρυνση των κεραιών και γενικά να μας διχάσουν ; Την κριτική μας και την πίεση μας πρέπει να την στρέψουμε στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες αδράνησαν και αδρανούν και όχι στους δημότες μας που υπερασπίστηκαν την υγεία μας. Οι φορείς τις Κισάμου έχουν κάνει προτάσεις και πολλές προσπάθειες συνεργασία με τις εταιρίες για να βρεθεί μόνιμη λύση για τη χωροταξικής εγκατάστασης των κεραιών χωρίς να γίνονται αποδεκτές. Βασική μας θέση είναι ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό. Πέρα από τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει η διακοπή λειτουργίας των κεραιών, τα οποία κατανοούμε απολύτως, οι Κισαμίτες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά όλοι οι φορείς της Κισάμου ενωμένοι όπως ο Δήμος, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, εκατοντάδες κάτοικοι με πρωτεργάτη την Οικολογική Πρωτοβουλία Κισάμου, Επισκοπή, καταφέραμε να κερδίσουμε μια δύσκολη δικαστική μάχη προ όφελος της υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και γενικότερα των δημοτών μας, με αντιπάλους οικονομικούς κολοσσούς. Ποιος θα το πίστευε; Αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους μας ότι δηλαδή ενωμένοι οι Κισαμίτες μπορεί να κερδίσουμε πολλές σημαντικές μάχες.

Kουνελάκης Στέλιος Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κισάμου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενωμένοι, κάποιοι από εσάς (γιατί δεν μας εκπροσωπείτε όλους) καταφέρατε να στείλετε την περιοχή στον Μεσαίωνα...

Γιατί σε όλες τις πόλεις του κόσμου υπάρχουν κεραίες; Γιατί δεν σας πειράζουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις; Γιατί ψηφοθηρείτε σε βάρος του τόπου με τον σκοταδισμό και την τεχνοφοβία σας; Με ποιο δικαίωμα καταδικάζετε μια κοινωνία στην οπισθοδρόμηση;

Σταματήστε να "βγαίνετε" από πάνω! Διώξαμε τις κεραίες και τώρα κάνουμε σαν τα μικρά παιδιά. Κεραίες εκτός της πόλης δεν γίνεται να μπουν. Το Πολυτεχνείο είχε κάνει μετρήσεις και δεν είχε βρει κανένα πρόβλημα...

Ας προβληματιστούμε όλοι γιατί αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη μας...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ?........ ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΣΤΙΣ ΡΑΧΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ? ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΑ, ΝΑ ΦΕΥΓΩΜ'ΑΠ'ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΣΚΛΑΒΙΑ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΟΜΟΙΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ!!! ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ' ΚΑΙ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΑΔΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΣΕ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΤΕ ΓΚΟΡ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η οικολογια, η κινηση, η πρωτοβουλεια, αλλα δεν ξερω ειναι νομιμος ο γαμος σας οταν τον τελει ενας Διακος? Μην λετε για την εκκλησια αφου η δημαρχος αν 8ελει μπορει να κανει και το Καστελλι Τηλο.