Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Ένας θάνατος στην Ελλάδα - και γιατί νιώθω τυχερός !
(Το παρακάτω κείμενο το αντέγραψα από την σελίδα http://kagiales58.wordpress.com/ και σας το μεταφέρω !!!)
Διαβάζοντας την είδηση ότι ένας πολίτης 53 ετών στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του μέσα στο ασθενοφόρο, επειδή δεν υπήρχαν αυτοκόλλητα για τον απινιδωτή(!!) νιώθω τυχερός που έπαθα το έμφραγμα σε μια χώρα σαφώς πιο φτωχή από την Ελλάδα, αλλά με σεβασμό στον άνθρωπο.
Πολλές φορές έχω σκεφτεί τον τελευταίο μήνα τι θα είχε συμβεί αν πάθαινα το έμφραγμα στην Κρήτη. Λοιπόν, έμενα στην Κίσαμο. Αν πάθαινα το έμφραγμα εκεί, θα με μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας. Αν το ασθενοφόρο ήταν εκεί(ένα ασθενοφόρο για Κέντρο Υγείας ολόκληρης επαρχίας), θα με μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χανίων(αν το ασθενοφόρο είχε τα απαραίτητα για να επιζήσω ως το νοσοκομείο). Στο νοσοκομείο αν ήμουν τυχερός, θα έβρισκα κάποιο καρδιολόγο, όχι ιδιαίτερα έμπειρο-που κατά πάσα πιθανότητα θα αρνιόταν να προχωρήσει στην εγχείριση. Οπότε σήμερα απλούστατα δεν θα ήμουν εδώ!
Η “φτωχή” Λιθουανία, μου πρόσφερε δωρεάν την δύσκολη εγχείριση,τη σωτηρία μου, τέλεια περίθαλψη στο νοσοκομείο και δωρεάν πρόγραμμα αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο.
Ευτυχώς που δεν ήμουν στην “αναπτυγμένη” Ελλάδα!!
Τα λόγια περιττά αν και από αυτές τις σελίδες το έχουμε ξαναγράψει για το πρόβλημα με το νοσοκομείο αλλά και το ασθενοφόρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: