Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ..ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση των Ζωνιανών, που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 5 Νοεμβρίου 2007 και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος παραμένει σε κώμα.
Περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων 53 κατηγορούμενοι, οι συγγενείς τους, οι δικηγόροι τους και οι μάρτυρες, θα κατακλύσουν την αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όμως, λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου, η δίκη θα γίνει στην Αθήνα στην αίθουσα όπου δικάστηκαν τα μέλη της «17 Νοέμβρη».
Η επίμαχη δίκη παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες που την καθιστούν μοναδική στα χρονικά. Για πρώτη φορά στο εδώλιο θα καθίσουν ολόκληρες οικογένειες.
Γονείς, παιδιά, αδέλφια, ανίψια, θείοι, γαμπροί. Υπάρχουν οικογένειες με κατηγορούμενα επτά και οχτώ μέλη. Τις ημέρες αυτές στην Αθήνα θα μετεγκατασταθεί ένα...ολόκληρο κρητικό χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: