Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Κάπως έτσι το σκέφτονται την πλατεία Τζανακάκη, ένα κυκλικό κόμβος και με μονοδρομήσεις των δρόμων, που τώρα όλοι θα πηγαίνουν προς την παραλία. Το θέμα βέβαια δεν είναι τι θα γίνει αλλά να γίνει κάτι στην μικρή πλατεία πριν φύγει το καλοκαίρι. Μάλιστα οι φωνές πλυθαίνουν και δεν τους αρέσει το προσωρινό για άλλη μια χρονιά. Δυστυχώς το είχαμε επισημάνει απο την αρχή της χρονιάς.. δεν υπήρχε πλάνο για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης, ούτε φυσικά μπορεί να βρεθεί λύση, όσο σωστή και να είναι η παραπάνω, μέσα σε μια βδομάδα για την μικρή πλατεία μας που έχει ζωή. Τα πυρά βέβαια τα δέχονται απο κοινού πλέον Δήμος και Νέος Εμπορικός σύλλογος, αλλά η καθαρή αλήθεια είναι οτι την ευθύνη για ότι συμβαίνει ... παρκαρίσματα, θόρυβος απο μηχανάκια, κακό κλείσιμο της Σκαλίδη, την έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή που δεν κάνει καμιά κίνηση για το θέμα αυτό, αλλά παρακολουθεί. Το πλάνο Α αλλά Β δεν έπιασε, οπότε πάμε στο C που όμως δεν είναι και τόσο απλό μιας και χρειάζεται έργο και όχι απλά μια πλαστική αλυσίδα ή μια κόκκινη κορδέλα όπως συμβαίνει τώρα. 
Τα μαγαζιά επενδύουν αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια ή λύση στο πρόβλημα τους, που δεν είναι άλλο απο τον θόρυβο και τα παράνομα παρκαρίσματα. Ο Δημοτικός αστυνόμος όσο καιρό βρισκόταν στην πλατεία, η πλατεία ήταν υπόδειγμα ... μετά δεν άρεσε σε κάποιους ή απλά δεν άρεσε η παρουσία του εκεί και τον διώξανε...τώρα μας πειράζουν τα παρκαρίσματα και ο θόρυβος των μηχανακιών... έ κάπου και οι επαγγελματίες δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν, δικαιολογημένο για μένα αφού κάπου πρέπει να ξεσπάσουν μιας και η χρονιά είναι καταστροφική. 
Πάντως ότι και να γίνει στην πλατεία καλό είναι να γίνει γρήγορα... εξάλλου δεν υπάρχει φόβος να πάθει και κάτι παραπάνω, αφού είναι το μοναδικό μέρος στην πόλη που έχουμε πειραματιστεί και ασελγήσει αυτοσχέδια αρκετές φορές... άλλη μια φορά δεν θα χαλάσει κανένα. 
- Για να δούμε θα ξαναβάλουμε πάλι τα κρασπεδόρειθρα, τώρα όμως κυκλικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: