Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΛΑΦΟΝΗΣΙ 2020

Σαφώς και η κίνηση στο Λαφονήσι δεν είναι η αναμενόμενη σε μια χρονιά που όλοι αναρωτιόμαστε πως θα πάει. Πάντως η αλήθεια είναι οτι τα Σαββατοκύριακα η κίνηση είναι καλή και φυσικά οι Έλληνες να έχουν την τιμητική τους. 
Βέβαια το φαινόμενο της καταπάτησης είναι στο φόρτε του, ακόμα και απο την Κισαμίτικη μεριά που όλοι να πιστεύουμε οτι είναι πιο .. οικολόγα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει, ούτε φυσικά εφαρμόστηκε -ελπίζουμε για φέτος μόνο- το μέτρο της απομάκρυνσης των αυτοκινήτων απο την Natura. Χιλιόχρονοι κέδροι μέσα στην ρύπανση και στην σκόνη.. επειδή εμείς θέλουμε να οικονομήσουμε. Ανάποδα θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει, αλλά η προστασία έρχεται τελευταία εδώ ώσπου να κτυπήσουμε το κεφάλι μας.
Κρίμα.

Υ.Σ Η Δασική υπηρεσία θα μπορούσε να κάνει μια δενδροφύτευση στην περιοχή... ή είναι κουραστική;

Δεν υπάρχουν σχόλια: