Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ 20 ΜΕΤΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ο δρόμο προς το Τελωνείο... απο την πλατεία Τζανακάκη, χθες το απόγευμα... αν και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης είναι 20 μέτρα παρακάτω, όλοι στην κατηφόρα. Υπολογίζω οτι δεν έχουν μπαταρία στο αυτοκίνητο για το λόγο αυτό το αφήνουν στην κατηφόρα. 
Ο Νέος Εμπορικός σύλλογος ορθά τον ήθελε μονόδρομο, αλλά όπως ξέρουμε λόγω πανδημίας και λίγη κίνηση στην πόλη μας όλα αναγκαστικά πάνε πίσω. Όμως αυτό είναι λάθος.. τώρα είναι μια καλή περίπτωση, ειδικά τέτοιους μήνες να πειραματιστούν...  Όσο για την αστυνομία δεν περνά ποτέ απο δω... είναι στο καραούλι για τα μηχανάκια που πάλι ξεσάλωσαν προχθές το βράδυ με βροχή τα τηλέφωνα στο αστυνομικό σταθμό, αλλά και επισκέψεις στον Δήμαρχο. Κάποιοι που έχουν επενδύσει στην πόλη δεν έχουν συνηθίσει ακόμα το οτι ήρθαν σε μια πόλη που κινείται σε ρυθμούς δεκαετίας 80' !! 
Φυσικά όποιος πίστευε οτι αυτόματα η πόλη θα άλλαζε συνήθειες επειδή άλλαξε η δημοτική αρχή ...γελάστηκε, μιας και δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, ούτε είχαν αντιπρόταση ακόμα και για τα κρασπεδόρειθρα, που τόσο γέλιο μας έφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: