Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Κάτι έχει πάθει ο δημοτικός φωτισμός σε πολλές περιοχές της πόλης και δεν εννοώ τα στενοσόκακα ή τους ακατοίκητους δρόμους, αλλά τους κεντρικούς και δρόμους που ακόμα λόγω τουρισμού χρειάζονται. 
Η Σκαλίδη, η Ηρώων Πολυτεχνείου (την έφτιαξαν) και φυσικά όπως με ενημέρωσαν και χθες στον παραλιακό του Θεοχαράκειου που είχαμε και ατύχημα με μια τουρίστρια.
Έχουμε και κάμποσες καμένες στην πλατεία Τζανακάκη, μάλλον χρειαζόμαστε ένα γερό λίφτινγκ για του χρόνου. Ειδικά τους κίτρινους στύλους του τελευταίου του σχεδίου πόλεως, λίγο πριν το 2ο Γυμνάσιο που φαίνονται σαν να μην ενδιαφέρουν κανένα είτε υπάρχουν ή όχι. Για το Δημοτικό στάδιο δεν το κουβεντιάζω έχει γίνει συνήθεια και ευτυχώς εκεί πάνε οι γονείς και παίρνουν τα παιδιά τους με τα αυτοκίνητα.
Μια μελέτη είναι απαραίτητη για του χρόνου και φυσικά πρέπει να φωτιστούν και τα ελάχιστα επισκέψιμα σημεία της πόλης η Τομπάζη όπως με το φρούριο και ο περιμετρικός του φρουρίου απο δυτικά (ΣΥΓΚΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: