Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΣΟΜΕΛΙΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗ

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένες ποικιλίες απο τοπικά Κισαμίτικα κρασιά της Οινοποιίας Πνευματικάκη είχαν οι Ευρωπαίοι Σομελιέ (κρασογεύστες) χθες στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης τους που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης σε γνωστό ξενοδοχείο των Χανίων.
Αφού ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των οινοποιείων, επισκέφτηκαν το πετρόκτιστο κελάρι όπου απόλαυσαν τα εξαιρετικά κρασιά προερχόμενα απο τις ποικιλίες Κοτσιφάλι, Ρωμέικο και Μαντιλάρι, Cabernet.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στην εφημεριδα ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ τευχος 120 Σεπτ.Οκτ.2017 (Αθηνα) ο οινοποιος Γ.Λυραρακης υποστηριζει οτι στην Κρητη καλλιεργουνται πανω απο 40 ποικιλιες σταφυλιων
Επαε αθρωπος δεν το κατεει...