Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Aδιέξοδο στο θέμα της μετεγκατάστασης του πυρηνελαιουργείου στον Κορφαλώνα Κισάμου, έδειξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, δημοτικών συμβούλων και του επιχειρηματία.
Μιλώντας στα "Χ.Ν." ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Αποστόλης Βουλγαράκης σημείωσε πως στη συνάντηση δεν πάρθηκε καμία απόφαση απλά έγινε συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της μετεγκατάστασης του πυρηνελαιουργείου.«Κλήθηκα σε μια συνάντηση με τους δημοτικούς και τους τοπικούς συμβούλους της περιοχής που κάλεσε ο δήμαρχος για να συζητηθεί η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην Κίσαμο. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Από όλους ειπώθηκε ότι το πυρηνελαιουργείο είναι απαραίτητο να υπάρχει στην περιοχή γιατί η παραγωγή είναι μεγάλη και το κόστος θα είναι τεράστιο να μεταφερθεί η πυρήνα σε άλλο σημεία. Ο επιχειρηματίας είπε ότι ψάχνει να βρει χώρο για να το μεταφέρει αλλά δεν έχει βρει προς το παρών. Αν δεν έχει βρει μέχρι τον Μάρτιο του 2019 τότε κλείνει οριστικά το πυρηνελαιουργείο. Σχεδόν όλοι είπαν ότι θα πρέπει να αναζητηθεί χώρο ώστε να εγκατασταθεί το πυρηνελαιουργείο και να λειτουργεί νόμιμα» είπε ο κ. Βουλγαράκης. Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως από τη στιγμή που δεν νομιμότητα το πυρηνελαιουργείο τότε θα υπάρχουν κυρώσεις αλλά από την άλλη θα πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες ώστε οι εγκαταστάσεις τους είτε πρόκειται για πυρηνελαιουργεία, ελαιουργεία, τυροκομεία, είτε για άλλες οχλούσες δραστηριότητες να λειτουργούν σε κατάλληλες περιοχές και με νόμιμες διαδικασίες. Τη συνάντηση κάλεσε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη ο οποίος κληθείς από τα "Χ.Ν." να αναφερθεί στα αποτελέσματα της συνάντησης επισήμανε πως θα βγάλει εκτενή ανακοίνωση το πιθανότερο την Τετάρτη (χθες).
Από τα Χανιώτικα Νέα

-Τελικά κλειστή συνάντηση ήταν και κρατήθηκαν πρακτικά. Το κλειστή βέβαια και την επομένη να βγαίνουν όλοι και να λένε το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν το πολυκαταλαβαίνω, αλλά έτσι είμαστε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: