Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλουν κάποιοι παλιοί οδηγοί και πρόσκοποι να ξαναδημιουργήσουν τα τμήματα του προσκοπισμού -οδηγών στην Κίσαμο. Το αποτέλεσμα φυσικά ως και σήμερα δεν είναι το αναμενόμενο. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να μας προβληματίσει αλλά είναι γεγονός οτι οι ώρες, οι ελεύθερες ώρες που χρειάζονται για να δημιουργηθούν οι ομάδες σήμερα των παιδιών, ενός 13χρονου μιας 15χρονης, είναι γεμάτες. Και φυσικά απο την στιγμή που υπάρχουν ιδιαίτερα μαθήματα, ξένες γλώσσες, χορός, ποδόσφαιρο, αθλητισμός,  και φυσικά το ίντερνετ,  οι  ελεύθερες ώρες δεν υπάρχουν. 
Βέβαια σαν παλιός πρόσκοπος απορώ ποια είναι και τα σημερινά κίνητρα ώστε να προσελκύσεις τα παιδιά να δημιουργήσουν αυτές τις εθελοντικές ομάδες; Είναι τα ίδια με τότε....... "αξιοποίηση πλήρως την σωματική, διανοητική, κοινωνική και πνευματική ικανότητα, και να παραδώσει στην κοινωνία άξιους, χρήσιμους, ηθικούς και υπεύθυνους πολίτες ή άλλαξαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: