Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ΕΠΑΛ Κισάμου συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη και σήμερα το πρωί μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο Κισάμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Σταθάκη, του υπεύθυνου αντιδημάρχου για θέματα παιδείας κ. Δερουκάκη, του εντεταλμένου συμβούλου κ. Γλαμπεδάκη, του 15μελούς, των καθηγητών και του συλλόγου γονέων του ΕΠΑΛ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για τη διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων που η κυβέρνηση έκλεισε.
Μάλιστα 40 μαθητές με τους καθηγητές και τον σύλλογο γονέων του σχολείου έφυγαν με λεωφορείο για τα Χανιά όπου μαζί με το ΕΠΑΛ Βρυσών και Κανδάνου, θα διαμαρτυρηθούν στην περιφέρεια και στην Δευτεροβάθμια ζητώντας:

"Έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ Κισάμου, Βρυσών, Κανδάνου και όλων των ΕΠΑΛ του νομού.
Άμεση λειτουργία τομέων και ειδικοτήτων χωρίς το όριο του κατώτατου αριθμού μαθητών.
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών .
Να αποσταλούν τα βιβλία ειδικοτήτων σε όλα τα ΕΠΑΛ του νομού.
Κατάργηση των ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ.
Καμιά συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων, σχολείων, ειδικοτήτων. 20  μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια.
Αναβάθμιση και ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού. Κάθε μαθητής/τρια να έχει δυνατότητα παρακολούθησης του τομέα και της ειδικότητας που επιλέγει στο ΕΠΑΛ της περιοχής του στελεχωμένο με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό.
Να εγκριθούν οι προτάσεις των σχολείων για μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
Καμιά μείωση οργανικών θέσεων. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού σε απασχόληση εκτός του δημόσιου σχολείου. Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο για όλες τις δουλειές. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης.
Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Κανένας μαθητής έξω από το δημόσιο σχολείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: