Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ....

Αν γράψετε στο google "διάσωση τουρίστα" ειδικά στην Κρήτη θα βρείτε ίσαμε 30 περιπτώσεις που ...60χρονη Ελβετίδα τουρίστρια έπεσε στο φαράγγι της Αράδαινας, 44 Καναδή κτύπησε στο φαράγγι του Ρίχτη, Ιταλός έχασε τον προσανατολισμό του στα Λευκά Όρη, νεαρός Γάλλος έσπασε την κλείδα του σε πεζοπορία στον Μπάλο, δυο Γάλλοι έχασαν τον προσανατολισμός στο Ε4, και βάλε..... και σε κάθε μια απο τις περιπτώσεις οι παθόντες κάλεσαν τον διεθνή αριθμό 112 για να σωθούν. 
Ως είθισται οι Έλληνες και γενικά αυτοί οι οποίοι έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο κομμάτι, της διάσωσης, και δεν είναι άλλοι από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές διασώστες, τα πληρώματα των ασθενοφόρων με τους γιατρούς, οι ψαράδες, δεν λένε ποτέ δεν μπορούμε, αλλά πάντα και οποιαδήποτε στιγμή δηλώνουν παρόν και έτοιμοι. Αυτό έγινε και χθες σε ένα περιστατικό που έγινε στον Μπάλο, με ένα 39χρονο που τραυματίστηκε αργά το απόγευμα. Η κινητοποίηση άμεση και αφού το σκοτάδι είχε πέσει, βρέθηκε εθελοντής ψαράς να τον μεταφέρει στην Κίσαμο. Μπράβο σε όλους και ιδιαίτερα στον εθελοντή που έκανε το καθήκον του, το ανθρώπινο. Τέτοιες περιπτώσεις πολλές και συχνές στα βουνά της Κρήτης, στις θάλασσες της Κρήτης, η ανταμοιβή βέβαια σπάνια, ειδικά όταν ο άλλος βάζει την ώρα του και τα εργαλεία της δουλειά του (καΐκια) ...και τα καύσιμα.
Αυτά .....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΣΤΙΣ 30/10. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ. ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ