Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Κατεβαίνεις για τη παραλία από το δρόμο του φρουρίου, στην Τομπάζη, καθώς περνάς απέναντι εκεί που είναι οι καφετέριες, πατισερί, ξενοδοχεία, ταβέρνες, τρεις πελώριοι σκουπιδοτενεκέδες φίσκα. Δεν χρειάζονται και πολλά ακυρώνουν κάθε όμορφη διάθεση που έχεις όσο για την μπόχα σε πνίγει. Αλήθεια οι γύρω επαγγελματίες του τουρισμού το έχουν δει και τι σκέφτονται για αυτό, πέρα από τους αρμόδιους;
Ο ανατολικότερος δρόμος της πόλης που κατεβαίνει στην παραλία, από την Μητρόπολη, του γηπέδου, έχει  δυστυχώς ένα και μοναδικό πεζοδρόμιο. Το απέναντι είναι άφτιαχτο και γεμάτο χόρτα και βάτα.
Το ένα πεζοδρόμιο το διακόπτουν δυο πελώριοι σκουπιδοτενεκέδες συνήθως γεμάτοι, κάνοντας επικίνδυνο το πέρασμα των περιπατητών, καθώς αναγκάζεσαι να κατέβεις στο δρόμο. Μήπως μπορούν να μεταφερθούν οι κάδοι απέναντι που δεν περνάνε άνθρωποι; Δεν αλλάζει τίποτε για το πέταμα των σκουπιδιών, αλλά για τη νοικοκυροσύνη και την ασφάλεια αλλάζουν πολλά. Θερμή παράκληση στους υπεύθυνους για την ποιότητα ζωής της πόλης, ας προστατεύσουμε αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν με παιδιά, με καρότσια, με μπαστούνια τον δρόμο αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: