Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΗΣ

Πήγα και μια βόλτα στην Πλάκα... τόση διαφήμιση για το ποδόσφαιρο άμμου κάνουνε που δεν άντεξα να μην πάω να δω τι και πως παίζουν.
Αλλά δεν έφτασα.
Κατ΄αρχάς τι είναι αυτά τα χάλια με το ποτάμι; Καλά δεν συγκινείται κανείς εκεί να κάνει παράπονα, ούτε τα ξενοδοχεία; Ρεζιλίκια καθημερινά και όπως διαπίστωσα τα κουνούπια σύννεφο, αφήστε αυτή η αποκρουστική εικόνα με τα πρασινοπαράξενα που πλέουν στο νερό του ποταμού!! Αλήθεια που βρίσκεται τόσο νερό Αύγουστο μήνα στο ποτάμι; Ντροπή μας.
Απέναντι απο το ξενοδοχείο δεν υπάρχουν προστατευτικά για να μην πέσει κανένας στο ποτάμι, άνθρωπος ή αυτοκίνητο. Τέλος πάντων χάλι αδιόρθωτο, και τα κρινάκια τι γίναμε τα κρινάκια άραγε που τόσο υπερήφανα τα διαφήμιζε κάποτε εκεί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας; 
Η αλήθεια είναι οτι έφαγα πολύ ώρα χαζεύοντας κι ώσπου να φτάσω στο γηπεδάκι της Νεολαίας τα παιχνίδια είχαν λήξη. Πάντως κάτι πρέπει να γίνει με το ποτάμι ή εικόνα είναι θλιβερή όσο και αποκρουστική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: