Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

2ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Άνοιξε τις εργασίες του στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το «2ο Ελληνικό Θερινό Ψυχόδραμα», που διοργανώνει το «Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ΟΑΚ και το οποίο θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου 2017.
 Την έναρξη πραγματοποίησαν με παραδοσιακό τρόπο, ο Σύλλογος Ριζιτών «Οι Βρακοφόροι», τραγουδώντας ριζίτικα τραγούδια της Κρήτης και δίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το πρώτο στίγμα της σχέσης του ανθρώπου με τη μουσική. 
Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Συνεδρίου, κ. Στυλιανός Λαγαράκης, στον εναρκτήριο Χαιρετισμό του, τόνισε την αγάπη.....
.... και τον θαυμασμό όλων για την Κρήτη, θυμίζοντας στους παρευρισκομένους, τους μεγάλους δημιουργούς της Ελλάδας και της Κρήτης. Ποιητές, όπως τον Οδυσσέα Ελύτη, συνθέτες όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο ζωγράφο της Κρήτης, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, μεγάλες μορφές της πολιτικής όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη, τον «άγγελο της Κρήτης», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
     Αμέσως μετά, η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, κ. Αικατερίνη Καρκαλά, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες της συνάντησης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πορεία των εργασιών τους. Στον Χαιρετισμό της, τόνισε τη σημασία της επίδρασης του ψυχοδράματος στη ψυχοσύνθεση, κάτι που στην Ορθόδοξη Θεολογία εκφράζεται μέσα από το Θείο Πάθος. Επίσης, η κ. Καρκαλά υπογράμμισε πως στη βάση των δύο Ακαδημιών, συναντάται η έννοια του διαλόγου και του συμφιλοσοφείν. 
     Στη συνάντηση συμμετέχουν επιστήμονες από διαφορετικές Χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, την Αμερική και την Αυστραλία. Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση αυτή θεωρείται από τις σημαντικότερες στο χώρο του Ψυχοδράματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: