Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Κύριε δήμαρχε,
Παρατηρώ ότι πέρασε μια εβδομάδα για να εκδώσετε αυτή την ανακοίνωση, ενώ κατά τα άλλα εκδίδετε καθημερινά ανακοινώσεις επί παντός επιστητού.
Για τον «Σύμβουλο επικοινωνίας του Δήμου Κισάμου» μάθαμε λοιπόν ότι είναι ο κ. Φουντουλάκης Βασίλης. Δεν γνωρίζαμε το όνομά του (δεν υπήρξε ως τώρα σχετική ανακοίνωση), ούτε γνωρίζαμε την σχετική απόφαση δημάρχου την οποία πρέπει να μας κοινοποιήσετε, ενώ παρατηρώ ότι δεν αναφέρεστε στις αμοιβές του. Επί τοις ουσίας, εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο άνθρωπος δεν κάνει καλά την δουλειά του, είπα πως ουσιαστικά δεν έχει δουλειά να κάνει. Βλέπετε, εγώ νομίζω ότι πρώτα παράγουμε έργο και μετά αν θέλουμε προσλαμβάνουμε και δημοσιογράφο να το προβάλλει. Εσείς προσλαμβάνετε δημοσιογράφο και περιμένετε να έρθουν τα έργα. Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες.
Για τα πολλά και αναλυτικά που παρέθεσα για τον ΒΟΑΚ είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε. Και πως θα μπορούσατε άλλωστε αφού δείχνετε πως ούτε το θέμα δεν γνωρίζετε.
Από την ανακοίνωσή σας μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι συμφωνείτε απόλυτα με το να γίνει αναβαθμισμένος δρόμος μόνο στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο και για την Κίσαμο βλέπουμε στο μέλλον. Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ο αυτοκινητόδρομος πρέπει να φτάσει ως την Κίσαμο (τώρα που θα κατασκευαστεί στην Κρήτη, όχι μετά από δεκαετίες) και γι’ αυτό πάλευα όσο ήμουν δήμαρχος. Τώρα όμως που δρομολογείται το έργο για όλη την Κρήτη, εσείς είσαστε ο δήμαρχος και έχετε άλλο όραμα όπως καταλαβαίνουμε. Όσο για την μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού πρέπει να καταλάβετε ότι είναι ανεξάρτητη από το έργο που προωθείται για να χρηματοδοτηθεί άμεσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έτσι εμείς περνάμε σε δεύτερη ή σε τρίτη ταχύτητα. Δεν είμαι σίγουρος αν τα έχετε καταλάβει όλα αυτά, ή αν πράγματι δεν έχετε πάρει είδηση τι συμβαίνει. Ούτε κατάλαβα τις εννοείτε σχετικά με την Παράκαμψη Κισάμου.
Όσο για τον κόμβο «καρμανιόλα» του Δραπανιά όπως λέτε, σας ενημερώνω ότι ονομάζετε κόμβος οδικής ασφάλειας και σήμερα ο ΟΑΚ σε συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη προχωρά σε μελέτες οδικής ασφάλειας που θα περιλαμβάνουν πλήθος τέτοιων ακριβώς κόμβων, οι οποίοι θα κατασκευαστούν σύντομα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Απλά στον Δραπανιά καταφέραμε και κατασκευάσαμε νωρίτερα από τους άλλους ένα τέτοιο κόμβο. Αν δεν το γνωρίζετε, ρωτήστε περί του θέματος τον αρμόδιο διευθυντή κ. Αγαπάκη να ενημερωθείτε. Και φυσικά, άλλο οι κόμβοι οδικής ασφάλειας του σημερινού προβληματικού ΒΟΑΚ και άλλο ο νέος αυτοκινητόδρομος που σχεδιάζεται να γίνει ανατολικότερα των Χανίων όπως προανέφερα. Κρίμα.
Μυλωνάκης Γεώργιος
πρώην Δήμαρχος Κισάμου
επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: