Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Ε4 Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σχετικά με την χθεσινή διάσωση ...και τους πηγαίους τίτλους των ΜΜΕ των Χανίων, "χάθηκαν τουρίστες στο Ε4 μονοπάτι", στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι καλό είναι να μάθουν απο που περνά και που καταλήγει το Ε4.
Ξεκινάει απο το Γιβρατάλ και αφού περιπλανηθεί στην νότιο Ευρώπη φτάνει Ελλάδα καταλήγει Γύθειο και από εκεί συνεχίζει νοητά στο Καστέλλι Κισάμου.
Από το σημείο αυτό αρχίζει το κρητικό τμήμα του Ε4, κατεβαίνει προς την Ελαφόνησο, διασχίζει όλη τη Κρήτη (σε δυο τμήματα της διαδρομής χωρίζεται σε δύο κλάδους που ξαναενώνονται) και αφού φτάσει ως την Κάτω Ζάκρο, ανεβαίνει πάλι προς τον Βορρά και καταλήγει στην περιοχή της Σητείας. Στη Σούγια, το μονοπάτι διακλαδίζεται σε βόρειο και νότιο τμήμα. Το βόρειο τμήμα είναι καθαρά αλπικό και οι περιπατητές πρέπει να έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Το νότιο τμήμα, στη νότια ακτή του νησιού, είναι πολύ τραχύ σε αρκετά σημεία, λόγω των κρητικών βράχων. Το μήκος κάθε κλάδου είναι περίπου 320 χλμ. και χρειάζονται τρεις εβδομάδες για τη διάσχισή του. Δίνει την δυνατότητα στους περιπατητές να γνωρίσουν την άγνωστη Κρητική φύση, μιας και περνά από παλιά μονοπάτια, οικισμούς, μοναστήρια και βέβαια από τα ψηλά βουνά της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: