Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

1.89 ΜΕ ΚΑΡΤΑ... ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ

Το πλαστικό χρήμα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κομμωτήρια αλλά και γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υποχρεούνται να διαθέτουν συστήματα πληρωμών POS, καθώς σε διαφορετική περίπτωση καραδοκούν πρόστιμα. Οι πολίτες βέβαια θα διατηρούν την επιλογή να πληρώνουν με μετρητά ή κάρτα, αλλά οι επαγγελματίες θα πρέπει οπωσδήποτε να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών με ηλεκτρονικό χρήμα, αν δεν θέλουν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη προς τις αρμόδιες αρχές. Από την υποχρεωτική εγκατάσταση POS δεν θα ξεφύγουν ούτε κάποια περίπτερα..... βέβαια υπάρχουν και τα ευτράπελα....
Η κυρία απο τα Βόρια μπαίνει στο s/m και παίρνει ένα σακουλάκι φουντούκια και δίνει την κάρτα της. Όταν την ρώτησε ο ταμίας "μα 1.89 Ε δεν έχετε σε ψιλά;"
Η απάντηση ήταν έτοιμη....
-Έχω αλλά μου είπαν απο την χώρα μου να σας πληρώνω με κάρτα.
Περιστατικό δεύτερο.....δρομολόγιο με ταξί μακρινό.... και σε μέρος που ούτε τα κατσίκια πάνε.... 
Σύξυλος ο ταξιτζής με το που κατεβαίνουν οι πελάτες στο πουθενά να βλέπει να του μοστράρουν μια κάρτα..... αφού δεν είχε mobile τερματικό.
Και φυσικά δεν έχει τελειωμό αυτό το πανηγύρι με το πλαστικό χρήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: