Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου ενημερώνει τους Δημότες του, ότι επέρχεται σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Ενημερώνουμε τους Δημότες να λάβουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, τονίζοντας ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Κισάμου είναι σε επιφυλακή. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών απαιτείται να προσέχουν ιδιαιτέρως τόσο για τους ίδιους, όσο και για την προστασία των κτηνοτροφικών τους μονάδων.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μετά το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού, έντονη βροχόπτωση) στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, λόγω επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών από τα μηχανήματα έργων τις ώρες αυτές. 
Εφ’ όσον κρίνεται απολύτως απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο, πρέπει:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.
Να μετακινούνται με χαμηλή ταχύτητα. 
Να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, να προτιμούν κεντρικούς δρόμους, και να ενημερώνουν τους....
. οικείους τους για την ακολουθούμενη διαδρομή.
Να φροντίζουν ώστε το αυτοκίνητο τους να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.
Να μην εμποδίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων που πραγματοποιούν εκχιονισμούς.
Σε περίπτωση καταιγίδας, να ακινητοποιούν το αυτοκίνητο στη άκρη του δρόμου μακριά από δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια. 
Τέλος επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά οι εργασίες εκχιονισμού και άρσης τυχόν καταπτώσεων θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες ύφεσης των φαινομένων δεδομένου ότι έκτος από άσκοπες κρίνονται και επικίνδυνες για τους χειριστές των μηχανημάτων. 
Παρακαλούνται οι Δήμαρχοι του Νομού όπως ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, και να ακολουθήσουν ξανά τις αποφάσεις της τελευταίας σύσκεψης φορέων που έγινε με αφορμή τα προηγούμενα καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: