Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Με κάθε επισημότητα και παρουσία της Δημοτικής Αρχής Κισάμου, τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών και πλήθους παιδιών και των γονέων τους, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισάμου, η εκδήλωση απονομής της "Πράσινης Σημαίας" στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισάμου, από το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Οικολογικών Σχολείων "Eco School". Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο σχολείο του Δήμου Κισσάμου που βραβεύεται κατά αυτόν τον τρόπο και μόλις το τρίτο, σε ολόκληρο τον Νομό Χανίων. 
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς και επαίνεσαν την προσπάθεια του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κκ.Αμφιλόχιος και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Πόπη Κασσωτάκη. Στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, κυρίως από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου και των γονιών τους, ώστε να βραβευτεί με την "Πράσινη Σημαία" αναφέρθηκε επίσης, η Διευθύντρια του Σχολείου, Άννα Στεφανουδάκη.
Στην εκδήλωση έγινε η προβολή των δράσεων του 4ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου (ανάμεσα σε αυτές η προσομοίωση Μινωικής ανασκαφής, η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, το Εικονικό τηλέφωνο κτλ) και στη συνέχεια ακολούθησε "Δρώμενο" από τους μαθητές του Σχολείου οι οποίοι και πήραν το θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου. Αμέσως μετά, και αφού ακούστηκε το μήνυμα των Οικολογικών Σχολείων, έγινε η παρουσίαση της "Πράσινης Σημαίας" και η απονομή των βραβείων στους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 4ου Νηπιαγωγείου, όπου μάλιστα ένας τυχερός μαθητής κέρδισε το φλουρί το οποίο ισοδυναμούσε με δώρο έκπληξη!
Ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης, στην ομιλία του τόνισε ότι "ο Δήμος Κισάμου είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ιδιαιτέρος ευαίσθητος σε θέματα Παιδείας. Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας αποτελεί για εμάς υποχρέωση, αφού τα παιδιά "χτίζουν" συμπεριφορές και χαρακτήρες από αυτή την ηλικία. Συγχαρητήρια στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου για αυτή τη διάκριση του. Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών, αλλά και στους γονείς τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: