Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το αμμόλουτρο ήταν της μόδας ως το 1980 στην δυτική μεριά του Μαύρου Μώλους εκεί που τα βράχια κόβουν τον βοριά και ο ήλιος κάνει την άμμο να καίει. Όποιου λοιπόν πονούσαν τα κόκαλα (αθριτικά) τον "έθαβαν"στην κυριολεξία μέσα στην άμμο με μια ομπρέλα στην κεφαλή ή μια πετσέτα. 
Μάλιστα η γωνία του Μαύρου Μώλους ήταν απαγορευμένη για τους άντρες ως και το 1975... μόνο γυναίκες και παιδιά έκαναν το μπάνιο τους οι άντρες στην Πλάκα....Μακρυα και αγαπημένοι.
Η φώτο είναι του φίλου Κώστα Χατζηκοκολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: