Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ....

Η ενιαία ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος των Δήμων του Νομού Χανίων, με έμφαση στη φύση, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/1/2017, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση των Δημάρχων Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη. Τον δήμο Κισάμου εκπροσώπησε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Βαρουχάκη Σταυρούλα.
Να μην ξεχάσω οτι αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση για την ανάδειξη του τουριστικοπολιτιστικού αποθέματος του Νομού μιας και είχε προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο ημερίδα με θέμα "Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του Νομού Χανίων" που είχε συνδιοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και ο Δήμος Πλατανιά.
 Η Κίσαμος είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές με τεράστιο απόθεμα που όμως δυστυχώς δεν το αξιοποιεί όπως πρέπει, αντίθετα βλέπουμε τον πιο τουριστικό δήμο των Χανίων (Πλατανιά) να κάνει τα πάντα για να μπορέσει να τραβήξει τον τουρίστα. Να τραβήξει τον τουρίστα όχι να περάσει αλλά να μείνει....να ξοδέψει να ξαναγυρίσει.
Δυστυχώς τα βήματα μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι μικρά και πολλές φορές προς τα πίσω....
Η στήριξη δεν φτάνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: