Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ

Ένα σχόλιο απο τον Γιάννη Κοκινάκη που είναι στην επιτροπή του 11ου Καρναβαλιού σχετικά με την αλλαγή του δρόμου.
  Το Καρναβάλι πρέπει να είναι πάρτυ. Να περιέχει χορό, δυνατή μουσική και διασκέδαση απο τους καρναβαλιστές αλλα και τον κόσμο. Είναι απο τις λίγες μέρες του χρόνου που όντας "μασκαράς" πειράζεις τους άλλους, χορεύεις και γελάς ξεχνόντας λίγο τα προβλήματά σου.. Στον μεγάλο δρόμο ο μασκαράς χάνεται, αισθάνεται εκτεθειμένος δεν μπορεί να βγάλει την ίδια διασκέδαση και εκτός τον άλλων για να καλύψεις ηχητικά εναν τόσο μεγάλο δρόμο χρειάζεσαι πολλές χιλιάδες ευρώ (περίπου 15.000) και λόγω των μεγάλων αποστάσεων των κτιρίων και των κάθετων ποτέ δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο καρναβαλιστής λοιπόν χωρίς μουσική δεν μπορεί να διασκεδάσει. Γι αυτό είχαμε καταλήξει να κάνουμε τόση προετοιμασία .. τόσα έξοδα .. για ένα πάρτυ 5-10 λεπτών για την κάθε ομάδα στην πλατεία που ήταν ο dj. Ζητούμενο τώρα είναι ο κόσμος να απλωθεί σε όλη την Σκαλίδη να γίνει "ένα" με τους καρναβαλιστές και να διασκεδάσει. Εκείνη η μέρα δεν είναι ούτε παρέλαση, ούτε παρουσίαση αρμάτων ούτε έκθεση. Σκοπός της αλλαγής είναι όποιος έχει ξεχάσει τι είναι καρναβάλι να το θυμηθεί και όποιος δεν ξέρει να το μάθει.
Επίσης κάθε χρόνο τεράστιο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό.. που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα και πότε θα ξανανοίξει ο δρόμος ..  τώρα ο δρόμος θα μείνει κλειστός όσο το θελήσει ο κόσμος ..επίσης θα μπορούν να γίνουν διάφορα δρώμενα στην Σκαλίδη που θα εμπλουτίσουν την ημέρα.
Επειδή είναι στην μέση της πόλης εάν μαζευτεί πολύς κόσμος αναγκαστικά θα γεμίσει και την Ηρώων Πολυτεχνείου και την παραλιακή... πριν και μετά το καρναβάλι.
Και το πιό σημαντικό ειναι οτι εαν γινόταν στην Ηρώων Πολυτεχνείου θα ηταν το τελευταίο.. Γιατι κάθε χρόνο φθίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: