Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΛΕΟΝ..

Αλλοδαπός που εκτελούσε εργασίες σε ελαιώνα ήταν ο αίτιος που κάηκαν 300 στρέμματα
δασικής έκτασης στην χαλέπα από τον Λαρδά ως και τις Λουσακιές. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον άφησε αφού του όρισε δικάσιμο. 
Αυτά.... ατυχές γεγονός που δείχνει την αδιαφορία μας αλλά και το χάλι της πολιτείας. Αν φυσούσε βέβαια κανένας νοτιάς, όχι δυνατός, θα είχαμε καεί ως και το Καστέλλι, αν φυσούσε κανένας ανατολικός ακόμα θα τρέχαμε και δεν θα προλαβαίναμε αφού όπως φάνηκε η φωτιά με την τόση ξηρασία ταξιδεύει και με άπνοια.
Ευτυχώς δεν κάηκαν περιουσίες γιατί τότε η κατάσταση θα ήταν διαφορετική...στην χαλέπα μόνο οι βοσκοί την πληρώνουν που όσοι είχαν τα πρόβατα τους εκεί θα αναγκαστούν να τα ταΐζουν πλέον με τιμές .....ξενοδοχείου, ή να τα πάνε αλλού.
Αλήθεια πότε θα έλθουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα;..... ή τα έχουμε και είναι αλήθεια αυτό που ακούστηκε χθες ...άμα δεν πρωτοπληρώσεις δεν έχει αεροπλάνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: