Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

60χρονος Γάλλος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή, στον Μπάλο. Ο Γάλλος που είχε προβλήματα υγείας αποφάσισε να ανέβει χθες νωρίς το απόγευμα από την λιμνοθάλασσα στου Μπελιβάνη το Μνήμα, μια διαδρομή όχι δύσκολη αλλά "κακή" όταν γίνεται το καταμεσήμερο, λόγω ζέστης. Παρ΄όλο που ήταν με παρέα και στο γκρουπάκι υπήρχε γιατρός ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε μετά από 1.30 ώρα και τον μετέφερε στα Χανιά.

Κύριε Πολάκη όπως έμαθα είσαστε περήφανος για τα νέα ασθενοφόρα σας που έρχονται στην Κρήτη....τι να τα κάνουμε όμως όταν δεν έχουμε οδηγούς; Για να μπορέσουν και αυτά να βοηθήσουν χρειάζεται κάποιος να τα οδηγεί...και δυστυχώς με δυο άτομα (τόσα έμειναν μετά την συνταξιοδότηση των υπολοίπων) οι βάρδιες στην πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης δεν βγαίνουν. Αυτός ο άνθρωπος πέθανε λένε ακαριαία, αν όμως είχε μέρες ..εμείς δεν είχαμε οδηγό και τους τις πήραμε. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην τύχη, πότε θα συμβεί το ατύχημα και να παρακαλάμε να είναι σε βάρδια ένας οδηγός για να μην πεθάνουμε αβοήθητοι. 
Τα προβλήματα παραμένουν λοιπόν, αλλά εμείς θα φωνάζουμε όσο μπορούμε, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιανού είναι η σειρά....με αυτά τα χάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: