Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό καταγραφής μαρτυριών και ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/5/2016, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με οργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, βραβεύτηκαν μαθητές της Ε και Στ τάξης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου.
 Είναι χαρακτηριστικό στις ζωγραφιές των παιδιών, ο τρόπος που αποτύπωσαν τα γεγονότα, ενώ στην προφορική μαρτυρία του κ. Χαλκιαδάκη, από τη Ρογδιά Κισάμου, περιέγραψε με πολύ απλό αλλά συγκινητικό τρόπο, τα πέτρινα χρόνια της κατοχής, από τους Γερμανούς εισβολείς, τον αγώνα των περήφανων κρητικών για επιβίωση και αξιοπρέπεια και τις συμβουλές του στα νέα παιδιά να αγωνιστούν για έναν δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο.

Στόχος του σχολείο μας τα επόμενα χρόνια είναι η καταγραφή και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που καταβάλλεται  για τη διατήρηση της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του τόπου μας. 
Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία τους, να έχουν υγεία και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τη συνέντευξη που έδωσε ο κ.Γιώργος Χαλκιαδάκης την πήραν δύο παιδιά από Ε τάξη ο Γιώργος και η Φρειδερίκη Χατζάκη.Πήραν και το βράβειο !!!