Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ κ. Αλεξάκης Μιχαήλ συνοδευόμενος από στελέχη του πολιτικού του γραφείου επισκέφτηκε χθες τον Δήμο Κισσάμου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για θέματα που απασχολούν την περιοχή. Ο κ. Αλεξάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επίσκεψη.
«Επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο Κισάμου όπου μας υποδέχθηκε εγκάρδια ο Δήμαρχος κ.Σταθάκης και τον ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την ενημέρωση. Η συζήτηση ήταν επί της ουσίας για θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο του και αφορούν την ανάπτυξη. ΤΕΡΝΑ-ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ έχουν καταθέσει προτάσεις για να εκμεταλλευτούν ως ΒΑΠΕ (ανεμογεννήτριες) όλους τους ορεινούς όγκους της Σπάθας και της Γραμβούσας ενώ ο Δήμος έχει χωροθετήσει άλλες περιοχές για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος μετά την συνταξιοδότηση του κ. Φωτάκη από την περιφέρεια ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ με αποτέλεσμα τα έργα στην Κρήτη να έχουν βαλτώσει. Το μεγαλύτερο όμως θέμα μιας κι ο Δήμος είναι επισκέψιμος από εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο δεν έχουν υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΥΠΕΚΑ, οι παραχωρήσεις χρήσεις αιγιαλού. Κανονικά οι άδειες θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί από τον Μάρτιο. Οι υπηρεσίες του Δήμου από τον χειμώνα έστειλαν τα παραστατικά και έχουν κολλήσει στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη. Κατά την δική μου γνώμη ο νόμος 2771-του 2001 πρέπει να τροποποιηθεί ως προς το άρθρο 13 και να γίνονται οι συγκεκριμένες διεργασίες στην αρχή της χρονιάς ούτως ώστε την Άνοιξη να είναι έτοιμες οι παραλίες να υποδεχτούν τους επισκέπτες χωρίς να τρέχουν και να μην φτάνουν οι Δήμαρχοι. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε παρόντες και μετεκλογικά ανιχνεύοντας τα προβλήματα του τόπου μας και ενημερώνουμε τον Πρόεδρο και τις γραμματείες του κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: