Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΣΤΟ ΣΑΣΑΛΟ

H Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της I. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, πραγματοποίησε νέα εξόρμηση στο όμορφο, ιστορικό, ορεινό και δυσπρόστιο χωρίο Σάσαλο του Δήμου Κισάμου. Ο Ιατρός του Κ.Υ. Κισάμου κ. Χρήστος Κωσταβασίλης,  με την συνδρομή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Κισάμου της Ι. Μητροπόλεως εξέτασε την πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού. 
Στην πρώτη αυτή φάση των περιοδειών της Κινητής Ιατρικής Μονάδας της Μητροπόλεως, πραγματοποιούνται ηλεκτροκαρδιογραφήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, μέτρηση δείκτη μάζας σώματος (μέτρηση ύψους και βάρους), και μέτρηση SO2 (κορεσμού οξυγόνου). Ανάλογα με της ανάγκες της υγείας του εξεταζόμενου πληθυσμού αλλά και την ειδικότητα του ιατρού που ηγείται της Ιατρικής Μονάδας γίνεται εξέταση και χρήση των ακόλουθων μηχανημάτων που διαθέτει η Μονάδα: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο. Με την παρούσα υποδομή της, η Κινητή Ιατρική Μονάδα, έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σαν και σαν Οφθαλμιατρείο, Παθολογικό ως και Γυναικολογικό Ιατρείο, η λειτουργία των οποίων ήδη προγραμματίζεται. Όλες οι εξετάσεις γίνονται εντελώς δωρεάν για την προαγωγή της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΥΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ