Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου ενός ακόμα νέου συμπολίτη μας, μετά  από τροχαίο δυστύχημα με μηχανάκι, την Παρασκευή 26/6/2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου με ομόφωνο ψήφισμα του εκφράζει:
α) τη βαθιά οδύνη του για τον απροσδόκητο χαμό του 17χρονου νέου και, 
β) τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του ΔΣ και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια και τους οικείους του, που τόσο πρόωρα και άδικα στερήθηκαν την παρουσία του αγαπημένου τους προσώπου.
Επιπλέον το ΔΣ Κισάμου επισημαίνει τα εξής:
I. Το πρόβλημα των τροχαίων έχει λάβει δραματικές διαστάσεις και για αυτό κρίνεται επιτακτική η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
II. Ο παράγοντας άνθρωπος είναι αυτός που χρειάζεται την μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να μειωθεί το εν λόγω πρόβλημα. Καθένας από εμάς οφείλει να αναπτύξει μια οδική συνείδηση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και τις παράπλευρες συνέπειες, για τους δικούς του και την κοινωνία, σε περίπτωση δυστυχήματος. Είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος, έστω και για την πιο κοντινή απόσταση. 
III. Η Πολιτεία με τη σειρά της πρέπει να λάβει σοβαρότερα μέτρα και να δράσει αναλόγως, για την πρόληψη και καταστολή του προβλήματος. Οφείλει να καλλιεργήσει την οδική συνείδηση στους πολίτες, ξεκινώντας από τα Σχολεία. Έτσι, πρέπει να αρχίσει, η ενσυνείδητη καλλιέργειά της, από το Νηπιαγωγείο, να συνεχιστεί στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, ώστε να επιτυγχάνεται συστηματική κυκλοφοριακή αγωγή, μέσω της ενημέρωσης των μαθητών. Η Πολιτεία για να πετύχει όλα αυτά χρειάζεται την βοήθεια και την συμπαράσταση, που μπορούν να της προσφέρουν η τοπική αυτοδιοίκηση, τα σχολεία, η οικογένεια, τα Μ.Μ.Ε. και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά.
IV. Μονάχα όταν αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο. Οφείλουμε, συνεπώς, να σκεφτόμαστε όχι μόνο την προσωπική μας ασφάλεια, αλλά και αυτή των συνανθρώπων μας. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να ποτίζουμε τα οδοστρώματα με αίμα και ας πορευόμαστε με υπευθυνότητα σεβόμενοι τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.  
και αποφασίζει ομόφωνα:
1.    Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου στην εξόδια ακολουθία.
2.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: