Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε ένας 16χρονος ήρωας, ο Θεόδωρος του Εμμανουήλ και της Παρασκευής Σταθάκης, έδωσε τη ζωή του στην προσπάθεια του να βοηθήσει δύο συνομήλικους του που κινδύνευαν από πνιγμό. Στο κάλεσμα βοήθειας τους δεν δίστασε να μπει στη θάλασσα - αν και δεν γνώριζε κολύμπι - επιδεικνύοντας αξίες και ιδανικά που έχει ανάγκη το ανθρώπινο γένος. 
Ο Δήμος Κισσάμου, αναγνωρίζοντας τη γενναία αυτή πράξη, τις αξίες, τα ιδανικά αλλά και τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, ξεκινάει για πρώτη φορά φέτος, πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών, τιμώντας τη μνήμη και την αυτοθυσία του 16χρονου Θεόδωρου Εμμ. Σταθάκη, το οποίο θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των ικανοτήτων κολύμβησης των παιδιών που θα συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές της θάλασσας με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια
Τα μαθήματα - τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν - θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Αυγούστου και θα πραγματοποιούνται στις παραλίες: α) Μαύρος Μόλος και β) Βιγλιά, από έμπειρους γυμναστές με κατάρτιση στο αντικείμενο της κολύμβησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθούν 4 τμήματα εκμάθησης κολύμβησης και τα μαθήματα σε αυτά θα πραγματοποιούνται τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες, από Δευτέρα – Παρασκευή και πιο συγκεκριμένα:........
.
ΠΡΩΙ
9.30-10.30
10.30-11.30
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
17.00-18.00
18.00-19.00
Οι εγγραφές για το πρόγραμμα θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
1. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από παιδίατρο που θα αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και έχει λάβει πλήρη εμβολιασμό
2. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται κατά την εγγραφή)
3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 από το Γονέα (παρέχεται κατά την εγγραφή).
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2014
Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων στα τμήματα κολύμβησης, θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών καθώς και στα παιδιά των οικογενειών με εισόδημα έως 12.000 €.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται μέχρι τις 29/06/2015 στα τηλέφωνα 28223-40200 (ώρες 10.00-13.00)
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: