Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 42...

Γράφουν τα Χανιώτικα Νέα......Ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα, τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης με επίκεντρο τα Χανιά σχεδιάζει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων.
Πρόκειται για μία διεθνή διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου ιεράρχη και ανθρωπιστή Ειρηναίου Γαλανάκη, που στόχο έχει να φέρει τα Χανιά στο επίκεντρο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.
Στα σχέδια του Συλλόγου είναι ο μαραθώνιος να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου του 2016. Μάλιστα πρόθεση του Συλλόγου είναι να καλέσει γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, που θα είναι αφιερωμένο στον  μακαριστό Ειρηναίο Γαλανάκη και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το θέμα θα συζητηθεί το Σάββατο στις 10 το πρωί σε συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αλογδιανάκη, το εγχείρημα θα παρουσιαστεί στον Αντιπεριφερειάρχη, στους δημάρχους και στους τοπικούς φορείς.

Αφού θα είναι προς τιμήν του Ειρηναίου ας ξεκινήσει από την Κίσαμο..ο 1ος μαραθώνιος, εξάλλου από την παλιά διαδρομή τα χιλιόμετρα είναι 42 και κάτι...για να δούμε τι θα αποφασίσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: