Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΠΡΟΣ 1

Του Παναγιώτη Μπατσαρισάκη*
Η εβδομάδα ξεκίνησε με Capital Control. Ήταν αναμενόμενο, ήταν προβλέψιμο, ήταν αναπόφευκτο.
Όταν διέρρεαν φήμες συνεχώς από την Ευρώπη για συμφωνία, αλλά σε λίγες ώρες δεν ίσχυαν οι όροι της συμφωνίας, και όλο κάτι παραπάνω ζητούσαν, εφαρμόζοντας με επιστημονικό τρόπο μια παρελκυστική πολιτική, συμπαρασύροντας την ελληνική πλευρά στο ροκάνισμα του χρόνου. Και αυτό έγινε τρεις ή τέσσερις φορές ώσπου κατέληξε στο μεγάλο φιάσκο των προηγούμενων ημερών με αντικείμενο το ποσοστό του Φ.Π.Α.
Πρέπει να πιστέψει κανείς την ελληνική πλευρά, ότι εξαπατήθηκε αφού ουσιαστικά αποπέμφθηκε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών και μετά παρουσιάστηκε το κείμενο των μέτρων για το Φ.Π.Α και τα υπόλοιπα.
Αυτό βέβαια είναι αντικείμενο διεθνούς δικαστικής διερεύνησης και τιμωρίας των υπεύθυνων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά χοντροκομμένη και άκομψη απάτη από εταίρους που κατέχουν θέσεις κλειδιά στο Ιερατείο της Ευρώπης. 
Περιμέναμε όλοι ποιο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τη μοίρα της Κύπρου, και οι Έλληνες αργά αλλά σταθερά απέσυραν τα χρήματα τους....
.. από τις τράπεζες τροφοδοτώντας τα σεντούκια αλλά και τις γερμανικές τράπεζες και γενικότερα τις τράπεζες του πλούσιου Βορρά. Αυτή η κατάσταση όμως δε μπορούσε να πάει μακριά και έπρεπε να ληφθούν μέτρα, σύροντας η ΕΚΤ την ελληνική κυβέρνηση στο Capital Control, αφού ο κύριος Ντράγκι αποφάσισε να σταματήσει την ρευστότητα των τραπεζών μέσω του ELA. 
Το τι ακολουθεί το ζούμε… Ο ‘‘πόλεμος’’ άρχισε και ο καθένας χρησιμοποιεί τα ‘‘όπλα του’’. Η ‘‘επίθεση’’ έγινε από την πλευρά των εταίρων- δανειστών κλείνοντας τις τράπεζες στην Ελλάδα. 
Εδώ αξίζει να αναρωτηθούμε το 1953 που η Ελλάδα διέγραψε γερμανικά χρέη ήταν δανειστής ή εταίρος; Αλλά τα διέγραψε με ευκολία γιατί της το επέβαλαν. Τώρα τι;;;;
Τα χρηματιστήρια και οι αγορές άνοιξαν πτωτικά τόσο στην Ασία όσο και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει την κατάσταση η ελληνική κρίση με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν από τον λαό… την κυβέρνηση και τους εταίρους.
Από όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα το ευρώ ήταν πτωτικό και έχει χάσει αρκετά προκαλώντας ζημίες σε παγκόσμιους επενδυτές αλλά και σε αμερικάνικα συμφέροντα γιατί δυσκολεύει τις εξαγωγές τους.
Επειδή πολλά τρις ομόλογα είναι αγορασμένα με ρήτρα ευρώ η αγωνία γίνεται μεγαλύτερη τις επόμενες μέρες για το ελληνικό πρόβλημα. 
Όταν και αν έρθει η ώρα να δούμε την ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου 1 προς 1, τότε θα αρχίσει να λύνεται το ελληνικό πρόβλημα γιατί η κατάρρευση τότε θα αφορά το ευρώ και τα συμφέροντα, και όχι την Ελλάδα που έχει ουσιαστικά καταρρεύσει εδώ και καιρό. Η μη εκλεγμένη ευρωπαϊκή ηγεσία έχει ευθύνες τεράστιες που δεν είναι μόνο πολιτικές…. 
*Οικονομ. Αναλυτής –
Επιχειρηματικός
Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: